Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Golfkrog brann ner till grunden

Ytterligare en restaurang i Sotenäs kommun har brunnit. Den här gången är det Golfkrogen i Hunnebostrand som har brunnit ner till grunden.

Vid 05.20 på onsdagsmorgonen fick SOS Alarm det första larmet. Golfkrogen på Sotenäs golfklubb i Hunnebostrand vid Tossene stod i lågor.

Räddningstjänsten larmades dit. Men man insåg ganska omgående att det inte skulle gå att rädda vare sig restaurangen eller byggnaden.

– Det var ett oerhört snabbt förlopp. Jag tycker att man ska ifrågasätta det, särskilt när det bara var några månader sedan en annan restaurang i Sotenäs kommun brann. Den brann visserligen inte ner till grunden, men den blev rejält förstörd, säger Tony Åsberg, ställföreträdande räddningschef.

Läs mer:Bryggcafét i Bovallstrand brann i natt

Vad menar du? Att det går en mordbrännare lös och att de här bränderna är anlagda?

– Jag tycker i alla fall att man får ta sig en funderar kring det, säger Tony Åsberg.

Efter branden på restaurangen i Bovallstrand gjorde polisen en teknisk undersökning. Den har inte kunnat visa vare sig att branden var anlagd - eller inte.

– Det är konstigt i och för sig. Den branden gick också väldigt fort, även om det bara var köksdelen och personaldelen som brann där.

Brandförloppet på Golfkrogen var alltså enligt räddningstjänsten oerhört snabbt. Tidigt på morgonen var restaurangen helt nedbrunnen.

– Det är bara en askhög kvar kan man säga, berättar Tony Åsberg.

Ingen person ska ha kommit till skada. Räddningstjänsten kommer att vara kvar vid brandplatsen under onsdagen och hålla på med eftersläckningsarbete.