Golfbil körde in i träd – en person till sjukhus

Under onsdagskvällen krockade en golfbil med ett träd på en mindre gata i Halmstad. Två män färdades i bilen, varav en av dem fördes till sjukhus med allvarliga skador.
– Mannen har en skallfraktur och inre blödningar, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Klockan 21:38 på onsdagskvällen inkom ett larm till SOS alarm om en golfbil som kört in i ett träd. Olyckan skedde i ett tätbebyggt område i Halmstad. När polisen kom till platsen greps en man i 45-årsåldern, misstänkt för rattfylla. I golfbilen befann sig ytterligare en man, han är i 40-årsåldern och var enligt uppgifter från polisen alkoholpåverkad.

– Vi har häktat en man misstänkt för rattfylla, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Räddningstjänst var först på plats och bekräftade olyckan till SOS Alarm.

– Vi säkrade platsen, dels för att se att det inte var några läckage från golfbilen eller skador på fordonets batteri, säger Peter Karlborg, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Halmstad.

ANNONS

Föraren allvarligt skadad

En ambulans larmades till platsen och förde senare föraren till sjukhus med allvarliga skador. Passageraren behövde inte föras till sjukhus, men omhändertogs för fylleri.

– Mannen har en skallfraktur och inre blödningar, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt räddningstjänsten ska golfbilen fått en del skador. Polisen har beslag tagit fordonet och ska undersöka eventuella fel.

– Golfbilar är okomplicerade saker, det är en gas och en broms. Det är inte mycket som kan gå fel. Däremot är det inte så mycket som skyddar när man krockar, säger Johan Ljung.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS