Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Lundblad fick det glädjande beskedet att han får behålla sin anställning hos kommunen.  Bild: Privat
Henrik Lundblad fick det glädjande beskedet att han får behålla sin anställning hos kommunen. Bild: Privat

Glädjebeskedet – Henrik får behålla sitt jobb

Nu har Henrik Lundblad nåtts av beskedet om att han kommer att få behålla den tjänst inom kommunen som han har haft i 26 år.
– Lika chockad och förvånad som jag var över att han blev avskedad är jag över det här, säger hans personlige assistent Mathias Sandstedt.

Under torsdagen skrev flera medier, bland annat Alingsås Tidning, om Henrik Lundblad, som under 26 år har arbetat med att klyva ved för Alingsås kommuns räkning, fick beskedet att han skulle sägas upp från sitt arbete.

Historien om Henrik Lundblad som har en cp-skada har väckt starka reaktioner och har lett till en namninsamling med över 10 000 underskrifter på initiativ av hans personliga assistent Mathias Sandstedt.

Alingsås tidning rapporterade under fredagsmorgonen om att de hade fått ett mejl från kultur- och utbildningsnämndens ordförande Anne Gunnevik (L) om att Henrik Lundblad kommer att få ha kvar sitt jobb.

LÄS MER: Henrik fick sparken istället för guldklocka efter 25 år vid kommunen.

När hans personlige assistent sedan 26 år tillbaka, Mathias Sandstedt, nås av beskedet kan han inte dölja sin upprymdhet.

– Det är ju helt fantastiskt, men jag är nästan lite chockad för när jag hörde cheferna inom kommunen uttala sig igår så lät det inte särskilt hoppfullt.

Han säger att han under morgonen blev uppringd av Lady France Mulumba (KD) som sa att kommunen skulle ta tag i frågan och att man skulle se till att Henrik Lundblad fick behålla sin anställning. Han berättar att Henrik blev märkbart påverkad av beskedet.

– Han är jätteglad. Han skiner som en sol och är otroligt glad. Lika chockad och ledsen som jag var innan, lika glad är jag nu såklart.

Mathias Sandstedt säger att han vill tacka alla de som har skrivit på namninsamlingar och har engagerat sig för Henrik Lundblad.

Henrik Lundblad på väg till jobbet. Bild: Privat
Henrik Lundblad på väg till jobbet. Bild: Privat

– Jag har läst tusentals inlägg och alla har enhälligt varit för Henrik, ingen har sagt något annat än att han ska jobba kvar. Det är vi tillsammans som har fått dem att ändra sig.

Det är ännu oklart vilken förvaltning Henrik Lundblad nu kommer att arbeta under.

– Men han kommer att gå tillbaka till arbetet som vanligt nu på måndag, och vi får hoppas att det här kommer att göra det ännu bättre. Nu vet alla vem det är som klyver veden i Alingsås.

Även Henriks pappa Kjell Lundblad uttrycker en stor glädje över att sonen nu får behålla sitt jobb.

– Idag ska vi fira med tårta på hans jobb. Henrik är glad som en sol så det är jätteroligt. Det är bara märkligt att man ska behöva gå ut i media för att det ska hända någonting. Hade Henrik varit ensam och inte haft någon hjälp så skulle de ha kört över honom.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.