Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gert-Inge Andersson (S) lämnar över

Regionstyrelsens ordförande Gert-Inge Andersson (S), tidigare kommunalråd i Trollhättan, tar ett steg åt sidan i regionpolitiken.

I dag, måndag, föreslog valberedningen för Socialdemokraterna i Västsverige ny gruppledare för regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen.

Till ny gruppledare föreslås, enligt ett pressmeddelande, Helén Eliasson (S) från Borås.

Ett definitivt beslut tas när representantskapet för Västsvenska partidistriktet har möte på lördag.

I pressmeddelandet uppger Gert-Inge Andersson:

- Nu bygger vi ett lag för valen 2018 och 2022. Då är jag för gammal så därför är det bäst att lämna över redan till nyår. Helén Eliasson har djup kunskap om sjukvården i regionen efter åren som ordförande i hälso- och sjukvårdsutskottet. Det finns ingen tvekan om att hon är rätt person för uppgiften.

Gert-Inge Andersson ska sitta kvar i regionfullmäktige och vara tillgänglig för andra uppdrag i partiet även under kommande mandatperiod.

Helén Eliasson är 43 år, boende i Borås och regionråd sedan 2010.

- Vi är nu i en ny situation där vi får använda oppositionsrollen till att vässa vår egen politik och våra egna lösningar för Västra Götalandsregionen fram till nästa val. Vi har den här gången inte fått tillräckligt mandat av väljarna och därför är det viktigt att hitta nya vägar för att återvinna deras förtroende, säger Helén Eliasson.

Förändringen av gruppledare sker 1 januari 2015.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.