Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ny depå på gång. En tågdepå i Mölndal har fått klartecken från kommunstyrelsens planeringsutskott. Bild Olof Ohlsson

Ger klartecken för depån i Sandbäck

Trafikverkets projekt om två nya tågdepåer i Göteborgsområdet har tagit ett stort kliv framåt. Kommunstyrelsen i Mölndal har nu gett klartecken till förslaget.

GP berättade i början av året om att Trafikverket vill förlägga två nya tågdepåer i Göteborgsområdet. Planen är att de ska stå färdiga när Västlänken beräknas vara klar 2026. Enligt förslaget ska en av uppställningsplatserna placeras på en yta över 80 000 kvadratmeter i Sandbäcksområdet mellan Mölndal och Kållered.

Förslaget möttes redan i vintras av positiva reaktioner från politikerna i Mölndal. 
– Av flera av skäl. Dels att vi tillsammans tar ett ansvar för infrastrukturen och dels för att Mölndal ligger nära Göteborg. Med bra uppställningsplatser skulle det innebära att vi får bättre kopplingar till tåg, säger Marcus Claesson (L), vice ordförande i kommunstyrelsens planeringsutskott, till GP.

Nu har kommunstyrelsen beslutat att ta projektet ett steg vidare. Inom kort kommer man att skriva på ett samarbetsavtal med Trafikverket och Västtrafik. Något som Mölndals-Posten var först med att rapportera om.
– Vi var helt överens. Vi vill vara med och förbättra kollektivtrafiken och pendeltrafiken. Nu väntar vi på att de ska komma igång.

Marcus Claesson betonar att det kan få konsekvenser för boende i närområdet.
– Jag har full förståelse för att det kan bullra en del. Man får lägga ner stor omtanke hur man utformar anläggningen.
Den andra tågdepån är planerad att byggas i Lärjeområdet i Göteborg. Bygget av depåerna beräknas kosta runt en miljard kronor.