Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/4

Gekås vd lämnar företaget

Gekås vd Jan Wallberg lämnar företaget efter oenighet med styrelsen. Detta betyder att Boris Lennerhov gör återtåg som tillförordnad vd fram tills man hittar Wallbergs efterträdare. – Det var en vänskaplig skilsmässa, säger Jan Wallberg om splittringen från Gekås.

Enligt ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen har Gekås styrelse och vd:n Jan Wallberg olika syn på hur företaget ska utvecklas och organiseras i framtiden. Därför har de båda parterna ”gemensamt kommit fram till att det då är lämpligast att Jan Wallberg stiger av sitt uppdrag med omedelbar verkan”. 

Gekås tidigare vd Boris Lennerhov kommer att vara tillförordnad vd under tiden fram tills man hittar en eftersträdare till Wallberg.

– Under rådande omständigheter så känns det här bra. Jag har suttit kvar i styrelsen, men nu när situationen uppkom och de bad mig ta på mig detta så kändes det lite som min skyldighet att göra det här. Jag har andra uppdrag också men jag gör det bästa av situationen, säger Boris Lennorhov.

Hur lång tid han kommer sitta är i nuläget oklart.

– Det får ta den tid det tar, om det nu blir ett halvår eller ett år, säger han.

"Inga kommentarer"

När GP når Jan Wallberg är han fåordning kring nyheten om separationen från Gekås.

– Jag har inga kommentarer, vi har valt att dela på oss, det var en vänskaplig skilsmässa. De ska rekrytera en ny vd och under tiden kommer Boris Lennerhov hoppa in och stötta.

Vad kommer du göra härnäst?

– Jag vet inte än. Jag har en massa idéer så vi får se var det landar, men det är inget officiellt än, säger Jan Wallberg.

Styrelseordförande Ulf Öjerklint vill inte kommentera närmare kring den bakomliggande orsaken till att Jan Wallberg lämnar posten som vd.

– Det här är en intern fråga, det jag kan säga är att vi har haft olika uppfattningar om hur företaget ska styras och då blev det så här, säger Ulf Öjerklint.