Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

VD:n Boris Lennerhov uppmanar till individens ansvar och att man inte ska besöka Gekås i Ullared om man är orolig. Bild: Håkan Johansson
VD:n Boris Lennerhov uppmanar till individens ansvar och att man inte ska besöka Gekås i Ullared om man är orolig. Bild: Håkan Johansson

Gekås kritiseras för trängsel

Under dagen har varuhuset Gekås i Ullared kritiserats av kunder för trängsel i varuhuset och att det inte går att hålla avstånden.
– Om jag inte hade corona innan så fick jag det här, säger en besökare till Aftonbladet.

I nuläget tillåter varuhuset 3500 besökare i varuhuset när man i vanliga fall släpper in max 7500.

– Det är en åtgärd vi tagit på eget initiativ. Det är ingen myndighet som sagt det till oss, säger VD:n Boris Lennerhov.

Men trots färre besökare i varuhuset är det alltså fortfarande många kunder som vittnar om för hög trängsel.

– Det är omöjligt att hålla avstånd där inne, men folk sköter sig med handsprit och så. Men man ser ju dem som inte hostar i armvecket, säger en besökare till Expressen.

I och med det lägre antalet kunder som tillåts i varuhuset så blir det lätt en lång kö in.

– Vi har ett par tre vakter som håller koll på kön och uppmanar folk att inte stå i bredd. Kundvagnarna blir en naturlig avskiljare framför och bakom kunden.

Gekås säger att de har tagit åtgärder utöver att hålla nere antalet besökare med att placera ut handsprit, stänga varannan kassa, tejpa upp markeringar i golvet där det riskerar att bli kö samt påminna om att hålla avstånd via skyltar, utrop i högtalarna samt med knappar på personalens kläder. Utöver detta uppmanar man till individuellt ansvar.

– Det går inte att kontrollera varenda människa att man inte ska trängas. Är man i riskgruppen ska man inte komma hit och om man är orolig för corona gör man bäst i att stanna hemma också, säger Lennerhov.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.