Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Gekås bygger galleria

Utbyggnaden av varuhuset fortsätter. Före detta H&M-huset byggs om till en galleria.

Inte nog med att själva varuhuset fortsätter växa. Nu bygger Gekås en galleria.

– Det handlar om att förädla fastighetsbeståndet, säger koncernchef Jan Wallberg.

Varuhuset byggs ut, för vilken gång i ordningen är omöjligt att säga. Den här gången sker det i riktning mot glass- och hamburgerbaren i backen som leder ner till huvudentrén. Den stora bergsknallen bakom baren sprängs bort och själva byggnaden får flytta på sig när butiksytan ska växa och kassorna ska bli fler.

Köptes 2010

Samtidigt sker stora förändringar i den fastighet som tills för några år sedan hyste H&M. Gekås-koncernen köpte fastigheten år 2010. När den största hyresgästen, Skokanonen som hyrde 1 5000 kvadratmeter, valde att lämna Ullared ställdes ledningen inför frågan om vad de sammanlagt 3 000 kvadratmetrarna ska användas till.
– Vi bestämde oss för att kalla det en galleria och bygga en ny in- och utgång så att besökarna kan strosa igenom här när de handlat färdigt på Gekås, förklarar Jan Wallberg. Arbetet med ombyggnationen pågår för fullt och en av hyresgästerna, Guld&silver är redan på plats. Alla ytor är uthyrda, men det dröjer innan alla lokaler är inflyttade.

Blomsterbutiken som ligger i den bortre ändan av fastigheten blir kvar, liksom den butik för sport- och fritidskläder som ligger i bottenvåningen. Nya hyresgäster är på gång in och redan vid månadsskiftet öppnar Ghassan Ghaziri en ny restaurang och en juicebar.
– Detta kunde jag inte tro när jag öppnade en glasskiosk på 12 kvadratmeter för tolv år sedan, säger Ghassan Ghaziri och tittar sig omkring i det som ska bli hans nya matställe med plats för ungefär 70 gäster.
– Jag kommer att ha cirka 30 anställda. Jag håller på med rekryteringen nu. Förvånansvärt många från Boråshållet vill jobba här, säger Ghassan Ghaziri.

Ny matservering inget problem

En ny matservering i en fastighet som Gekås, som har flera egna matserveringar, äger är inget problem för Jan Wallberg.
– Vi behöver inte kontrollera allting. Det är bara trevligt med variation. Vi har haft ett bra samarbete i elva år.

En av de nya hyresgästerna är Glasögonfabriken som flyttar från sina nuvarande lokaler vid infarten från väg 153 om några månader.
– Vi har blivit majoritetsägare i Glasögonfabriken. Deras koncept passar oss. Kunderna gör synundersökning och provar ut bågar innan de går in i varuhuset. När de handlat färdigt är glasögonen klara säger Jan Wallberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.