Garage brann ner till grunden

En kraftig brand bröt ut i ett stort garage utanför Götene under fredagskvällen. Byggnaden uppges vara drygt 300 kvadratmeter stor och fick brinna ner till grunden. Ingen person kom till skada, enligt polisen.

ANNONS
LocationGötene||

Det var klockan 19.48 som larmet om en brand i en byggnad inkom till SOS Alarm. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen med enheter från Götene och Skara.

– Det är en ladugårdsbyggnad som man har gjort om till ett garage som brinner. Byggnaden, som uppskattas vara 300 kvadratmeter stor, var övertänd när vi kom fram till platsen, säger Roger Almgren, räddningschef vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg, vid 20.30-tiden.

Ladugården gick inte att rädda och fick brinna ner under kontrollerade former. Räddningstjänsten fokuserade i stället på att branden inte skulle sprida sig.

– Garaget har en stor ladugård som granne och den försöker vi rädda nu, säger Roger Almgren.

ANNONS

Räddningstjänsten beräknades vara kvar på plats inpå natten till lördag.

Polis har också larmats till platsen, men kunde lämna vid 21.20-tiden. Ingen person ska ha kommit till skada.

– Vi har skrivit en anmälan om brand utan någon misstanke om brott, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS