Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgskvinna misstänkt för stöldturné

Kvinnan misstänks tillsammans med två andra personer för rad åldringsbrott i hela landet. I dag hålls häktningsförhandling i Vänersborg.

Utredningen av åldringsbrotten har pågått i flera månader och är mycket omfattande, skriver ttela.se.

Kvinnan, 44 år från Göteborg, greps i mars tillsammans med en annan kvinna och en man, även de i 40-årsåldern. Samtliga greps i Skåne, men det var bara paret som häktades. Göteborgskan släpptes, misstankar om brott kvarstod dock.

För några dagar sedan greps hon på nytt och är anhållen hos polisen i Göteborg. Hon är misstänkt för 16 fall av grov stöld och försök till grov stöld. Brotten ska ha skett i bland annat i Vänersborg och Trollhättan, men även i Mariestad, Stockholm, Malung, Kristinehamn, Skövde, Varberg och Helsingborg.

Den misstänkta trion har ringt på hos äldre personer och utgett sig för att komma från att bland annat hemtjänsten eller så har de sagt att de har något att leverera. På så vis kunde de ta sig in hemma hos de äldre för att stjäla sådant som pengar och smycken.

Åldringsbrotten utreds av polisens specialenhet Circagruppen i Vårgårda. Nu närmar sig åtal mot de misstänkta kvinnorna och mannen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.