Gömde stulen oxfilé i rullstol

Två män gömde oxfilé för flera tusen med hjälp av en rullstol. Sedan körde de ut ur affären. Men en påpasslig väktare tyckte att mannen som var i rullstolen satt konstigt.

ANNONS
|

Den ovanliga stöldkuppenägde rum i en livsmedelsbutikpå Torp tidigare i år, i oktober. På övervakningskameror kan man se fyra olika personer som tillsammans är inblandade i stöten. Det rapporterar Bohusläningen.

Först syns två okända män som fyller en kundkorg full med oxfilé.Sedan placeraskorgen i en undanskymd del av butiken. Strax därpå dyker två andra män upp, 24 och 21 år gamla. Den ena utav männensitter i en rullstol.

Männen gömmer sedan oxfilén mellan ryggen på den sittande mannen och rullstolens ryggstöd. Därefter kör man ut genom kassan utan att betala.

En väktare uppmärksammade först en av männen med kundkorgen och sedan männen med rullstol. När sedan männen körde förbi kassan såg väktaren att mannen i rullstolen satt annorlunda och stoppade duon.

ANNONS

De båda gripna männen har erkänt stölderna. Den yngre uppgav vid rättegången att de tog med rullstolen eftersom han tidigare haft ryggbesvär. Men efter att männen gripits kunde polisen snabbt konstatera att ingen av männen hade behov av rullstolen, denbeslagtogs följaktligen.

Enligt den äldre mannen var det de två okända männen som föreslog att de skulle stjäla köttet för att grilla tillsammans. Polisen har dock inte fått tag på de två andra männen.

Tingsrätten konstaterar att stölden föregåtts av planering och att det inte handlat om en impulsartad handling. Det faktum att polisen dessutom hittade en larmborttagare hos männen vittnar om vilka avsikter de hade, menar rätten.

Totalt stal männen oxfilé för drygt 4 800 kronor. De norpade dessutom ett skärp.

Nu dömer tingsrätten männen till två månaders fängelse för stöld.

ANNONS