Gömde kokain i mikro när polisen kom

Polisen misstänkte att det pågick narkotikabrott i lägenheten och stormade in för att genomföra en husrannsakan. En man och en kvinna satt vid köksbordet – i mikrovågsugnen bredvid stod en tallrik med kokain.

ANNONS
|

Genom spaning och utredningsarbete hade polisen i vintras kommit att misstänkta att det pågick narkotikabrott i en bostad på söder i Uddevalla. Den 9 januari slog polisen till mot lägenheten. Man tog sig sig snabbt in genom den olåsta dörren och fann en man och en kvinna i 30-årsåldern sitta vid köksbordet.

På köksbordet låg bland annat en våg och kontanter. Polisen tittade i mikrovågsugnen och hittade där en tallrik, med en våg en påse med pulver och en sked.

Portionerade narkotika

"Min slutsats är att det såg ut som det pågick narkotikaportionering och försäljning, och att tallriken med den större påsen med vitt pulver var hastigt insatt i mikron medan vi stod utanför och knackade", har en av poliserna rapporterat efter tillslaget.

ANNONS

Pulvret visade sig vara kokain. I huset hittades även annan narkotika, bland annat en bit cannabis som låg i frysen.

"Inte våra grejor"

Mannen och kvinnan åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt, misstänkta för narkotikabrott. Båda nekar förnekar kännedom om kokainet och förnekar brott.

– Känns segt att vi är misstänkta för det är ju inte våra grejor, har mannen sagt i förhör.

Kokainet kan ha hamnat i mikron på nyårsafton, då paret hade besök menar de.

– Vi använder inte mikron eftersom vi lagar nyttig mat från grunden, har kvinnan sagt.

Mannen åtalas även för ringa narkotikabrott då provtagning visat att han hade använt kokain.

ANNONS