Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Gäng satte eld på pizzeria i Borås

Under natten mot fredagen ska ett mindre gäng ha satt eld på en pizzeria i Borås. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.
– Det är ett mindre gäng som har lekt rövare där, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Det var vid 02-tiden som polisen larmades till Hässleholmen i Borås med anledning av att mindre gäng ska "ha löpt amok på platsen och flera bränder skall ha anlagts", skriver polisen på sin hemsida.

– Det är ett antal unga vuxna som ska ha krossat fönster och levt rövare. De har också anlagt brand i den här pizzerian, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen har under natten spärrat av det berörda torget i stadsdelen och räddningstjänsten har arbetat på platsen under natten. Butiker och lokaler i anslutning till pizzerian har också skadats av branden, medan den berörda pizzerian har brunnit ner.

– Branden ska vara släckt nu, konstaterar Peter Adlersson vid 07-tiden på fredagsmorgonen.

Polisen fick initialt in uppgifter om att en handgranat kastats in i lokalerna. Under natten har nationella bombskyddet undersökt lokalerna men inget explosivt har påträffats.

– När vi kom till platsen fick vi uppgifter om att någon skulle ha kastat in en handgranat till lokalerna. Om det var ett sätt att göra så att räddningstjänsten inte skulle jobba eller om de faktiskt hade kastat in något vet jag inte. Men bombskyddet har varit på plats och undersökt lokalerna. Det fanns inget explosivt, uppgiften stämde inte, säger Peter Adlersson.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, men fler kan tillkomma. Ingen har gripits i nuläget.

På fredagsmorgonen har avspärrningarna minskats ner. Polisen kommer att utföra en teknisk undersökning på brottsplatsen under dagen.

– Så snart det går ska vi påbörja en kriminalteknisk undersökning, säger Peter Adlersson.

Ingen har kommit till skada i samband med händelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.