Gäng attackerade väktare – tjänstebil sönderslagen

Två väktare tvingades retirera när de attackerades av ett ungdomsgäng i Halmstad under natten mot söndag. Patrullen utsattes för stenkastning och fick sin tjänstebil sönderslagen.

ANNONS
|

Det var strax efter 22.30, natten mot söndag, som polisen larmades till Vallåsskolan i Halmstad. Då hade två väktare tvingats backa i samband med att de blev attackerade och utsatta för stenkastning av ett gäng ungdomar.

– Väktarna var där för att hålla ordning, det har varit lite stök runt skolan där en tid, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen region väst och fortsätter:

– När väktarna kom dit blev de utsatta för stenkastning och tvingades backa. I samband med det krossades framrutan på bilen och polis tillkallades.

När polisen anlände till platsen fick de tag i en pojke som ännu inte fyllt 18. Han är nu misstänkt för skadegörelse.

ANNONS

– Vi kunde också identifiera ytterligare sex personer, där den yngsta var 13 år. Vi får se om vi kan delge dem någon misstanke, säger Thomas Fuxborg.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS