Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyrverkeristök i Västsverige – siktade mot väktare

Polisen har fortsatt fått in anmälningar om fyrverkerier som skjutits på sina håll i Västsverige. Det senaste dygnet har polisen fått in cirka 150 ärenden som rör fyrverkeripjäser. Bland annat besköts en väktare i Ale kommun av maskerade personer med fyrverkerier.

Nyårsafton är här, men redan dagarna innan har hundratals ärenden kommit in till polisen om fyrverkerier som fyrats av på olika vis runt om i Västsverige.

– Det var inte riktigt lika många ärenden som häromdagen. Men vi har registrerat cirka 150 stycken det senaste dygnet, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

LÄS MER: Över 160 anmälningar om smällare och raketer under tisdagen

Dagen innan, på tisdagen, hade polisen registrerat 160 ärenden, vilket gör att det registrerats över 300 ärenden de senaste två dagarna. Ett av ärendena ägde rum i Bohus i Ale kommun strax innan klockan 22 på onsdagskvällen.

Där ska ett antal ungdomar enligt larmet ha skjutit fyrverkerier i bussar och i trappuppgångar bland annat.

– Man har försökt skjuta mot en väktare där. Personerna var maskerade men ingen ska ha kommit till skada, säger Johan Josarp.

Ingen greps i samband med händelsen och det har heller inte upprättats någon anmälan.

Inga poliser har skadats i samband med att fyrverkerier avlossats i Västsverige. Men i ett bostadsområde i Karlskrona besköts poliser av nyårsraketer. Där har en person skadats allvarligt.

LÄS MER: Poliser besköts av nyårsraket – en skadad

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.