Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyra till sjukhus efter trebilskrock utanför Varberg

Under söndagskvällen larmades räddningstjänsten om en trebilskrock på väg 153 utanför Varberg. Sex personer var inblandade i olyckan som orsakade totalstopp på sträckan.
– Fyra personer har fått åka till sjukhuset, och två har fått åka hem, sa Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Larmet kom vid 19-tiden på söndagen.

Olyckan ska ha skett på väg 153, mellan Rolfstorp och Ullared.

– Det är tre fordon som är inblandade i olyckan och just nu är det totalstopp på väg 153 i båda riktningarna, sa Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten, strax efter olyckan.

Sex personer var inblandade i trafikolyckan, och enligt räddningstjänsten fick fyra av dem föras till sjukhus för kontroll.

– Fyra personer har fått åka till sjukhuset, och två har fått åka hem, sa Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten, vid 20-tiden.

Två av personerna vårdades på akuten i Varberg. En kvinna i 40-årsåldern fick lindriga skador till följd av trafikolyckan, medan en flicka i tioårsåldern klarade sig utan några fysiska skador.

Omständigheterna kring olyckan är oklara, men enligt SOS Alarm ska det eventuellt röra sig om en frontalkrock.

Olyckan innebar inledningsvis en stor trafikpåverkan på väg 153 – som fick stängas av helt i båda riktningarna. Klockan 19.51 meddelade räddningstjänsten att man kallat på bärgare och var redo att börja släppa på trafiken växelvis vid olycksplatsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.