Fyra till förhör efter hot om skolskjutning

Polisen har hämtat fyra ungdomar till förhör efter att rektorn på Katedralskolan i Skara larmat om en film som spreds på sociala medier.
– På filmen säger personerna att det ska ske en skolskjutning och man ser att det finns vapen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst. Vapnen visade sig senare vara soft airguns.

ANNONS
|

Vid 10.15-tiden på onsdagen fick polisen larm från en rektor på Katedralskolan i Skara.

– Vi fick samtal från rektorn på skolan som uppgav att det låg ute någon film på sociala medier om en förestående skolskjutning, säger Peter Adlersson på polisen.

I filmklippet säger fyra ungdomar att det ska ske en skolskjutning. Två vapen syns också i sekvensen som publicerades på sociala medier.

– Vi tar det här på stort allvar, bildar oss en lägesbild och agerar snabbt, säger Peter Adlersson.

Polisen har hämtat fyra ungdomar mellan 15 och 19 år till förhör.

– Vi har tagit två vapen, som visade sig vara soft airguns, i beslag.

ANNONS

Skolan erbjuder stöd till elever

En förundersökning gällande vapenbrott och olaga hot mot grupp har inletts. Under förmiddagen har polisen befunnit sig på skolan i trygghetsskapande syfte.

Kvart i tre på eftermiddagen hölls en pressträff tillsammans med polisen i skolans lokaler.

– Det fanns aldrig några indikationer om att det pågick våld på skolan och vi hade en dialog med polisen hela tiden, säger kommunens skolchef Elin Liljebäck Nilsson, och fortsätter:

– Jag kan konstatera att jag är jättestolt över alla som har varit inblandade från vår verksamhet. Vi tar med oss att alltid att ta signalerna på största allvar, och att inte vara återhållsamma.

Skolan kommer att erbjuda stöd till elever och personal som är i behov av det.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS