Under kvällen har polisen genomfört en sökinsats efter ett misstänkt rån i Uddevalla.
Under kvällen har polisen genomfört en sökinsats efter ett misstänkt rån i Uddevalla. Bild: Erik Zienau

Fyra personer jagas av polis – rånade två på kläder och telefon

Två personer i Uddevalla rånades under kvällen på sina kläder och egendomar. Fyra maskerade gärningsmän söks nu av polis.

ANNONS
|

Larmet kom in via SOS Alarm klockan 21.00. Polis var på plats någon minut senare i Hovhult, där två personer blivit rånade under knivhot tidigare under kvällen.

Fyra maskerade gärningsmän ska ha tvingat offren att överlämna sina kläder, mobiltelefon, ID-kort och bankomatkort.

Enligt Gittan Carlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, ska det dock inte ha handlat om ett förnedringsrån.

– Nej, ingen förnedring av det slaget, det rörde sig bara om dyra ytterkläder. Det är alltså inte så att de blivit lämnade utan kläder alls, säger Gittan Carlsson.

Ingen var vid samma tid gripen men polisen söker efter gärningsmännen, som ska ha försvunnit genom en gångtunnel. Det pågår också försök att spåra en mobiltelefon.

ANNONS

Runt klockan 02.00, natten mot onsdag, hade man fortfarande inga misstänkta i ärendet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS