Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Fyra bilar förstörda i parkeringsbrand

Fyra parkerade personbilar förstördes i en brand i Trollhättan natten mellan torsdag och fredag. Polisen misstänker att branden var anlagd och efterlyser vittnen.

Larmet om branden kom strax före klockan 01 natten mot fredagen. Räddningstjänst och polis skickades till platsen, Lantmannavägen i Kronogården i Trollhättan.

Inledningsvis handlade larmet om två brinnande personbilar. Väl på plats visade det sig att fyra bilar, som stod parkerade bredvid varandra, var utsatta.

Räddningstjänsten, som ryckte ut med två enheter, kunde snabbt släcka branden utan att den spred sig till terrängen.

Polisen tror att branden är anlagd och har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Tre polispatruller letade i området efter misstänkta personer, men ingen anträffades, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen.

Polisen har säkrat spår efter branden

Enligt Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal, säger att man har säkrat spår, men vill inte uppge vilka.

– Det finns ingen naturlig orsak som vi kan se. Vi har gjort vissa spårsäkringar som vi har lämnat in för teknisk undersökning, så får vi se vad det kan ge, säger han till Ttela.

På sin hemsida efterlyser nu polisen vittnen till branden. ”Om någon har sett eller hört något om denna händelse tag kontakt med polis på telefon 114 14. Det går att vara anonym” står det.

– Det får ta slut någon gång med de här bilbränderna, säger Hans Lippens.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.