Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyra personer greps under natten misstänkta för försök till mord i stadsdelen Tureborg i Uddevalla. Bilden är en arkivbild och inte tagen vid gripandet. Bild: Ingvar Spetsmark
Fyra personer greps under natten misstänkta för försök till mord i stadsdelen Tureborg i Uddevalla. Bilden är en arkivbild och inte tagen vid gripandet. Bild: Ingvar Spetsmark

Fyra anhållna för försök till mord

Under natten greps fyra personer i Uddevalla misstänkta för försök till mord efter att en man ska ha blivit knivskuren. Hans skador är allvarliga men inte livshotande. Vid lunchtid på fredagen anhölls de fyra personerna av åklagare.

Strax innan klockan fyra under natten mot fredag kom ett samtal in till polisen. Minst fem män ska ha befunnit sig i en lägenhet i området Tureborg i Uddevalla. En av männen, som ska vara i 20-årsåldern, ska ha blivit knivskuren.

Den skadade mannen kördes med ambulans till sjukhus. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt men inte livshotande av NU-sjukvården.

De män som var i lägenheten när polisen kom fram togs med till förhör och platsen spärrades av. En gärningsman ska enligt vittnen ha lämnat platsen. Efter spaning i området kunde polisen gripa denne och när förhören med de inblandade var klara blev samtliga gripna misstänkta för försök till mord.

– Det hölls initiala förhör i samband med gripandet. Det kommer att hållas ytterligare förhör på morgonen. I nuläget har jag inte så mycket mer information. Det kommer att göras tekniska undersökningar i lägenheten, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen ska ha gjort vissa beslag.

– Det finns inga uppgifter om knivar eller vapen. Man säkrar plagg som det kan finnas DNA på.

Är de här männen kända av polisen sedan tidigare?

– Det har jag inga uppgifter om.

Vid lunchtid på fredagen bekräftade polisen att åklagare anhållit de fyra männen. Mannens skadeläge är fortfarande allvarligt men stabilt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.