Fullt utvecklad villabrand i Hyltebruk

Under morgonen larmades räddningstjänsten till ett villaområde i Hyltebruk i Halland. Väl på plats kunde man konstatera att en fullt utvecklad brand härjade i ett av husen.

ANNONS
|

Det var runt klockan 05.30 som brandlarmet först kom in. Enligt Thomas Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten, slog det lågor ur byggnaden vid deras ankomst.

– Första enheterna är framme nu och vi har en bekräftad brand i villa. Den är inte under kontroll, den är fullt utvecklad och vi har precis påbörjat släckningsarbetet, säger Andersson klockan 05.50.

Räddningstjänsten hade då kallat åtta enheter till platsen. Enligt deras uppgifter ska det inte ha befunnit sig några personer i villan.

– Vad vi har fått till oss höll fastigheten på att renoveras, säger Andersson.

Hopp om att rädda fastigheten

Runt klockan 06.20 meddelar räddningstjänsten att man inlett rökdykning, samt att man hoppas kunna rädda fastigheten från totalskada.

ANNONS

– Man har gått in med rökdykare och jobbar även med släckning utifrån. Inriktningen just nu är att byggnaden ska kunna stå kvar, säger Andersson.

Enligt nuvarande prognos kommer insatsen pågå i drygt tre timmar till. Även polisen befinner sig på platsen.

– Kollegorna landade där precis så jag har inte fått någon återkoppling ännu, men det verkar inte som om det uppstått några personskador åtminstone, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Tre separata bränder inomhus

Senare under morgonen kunde det konstateras att branden verkar ha startat genom tre separata bränder inne i villan. En förundersökning har inletts med brottsrubriceringen mordbrand.

– Det finns en misstanke om att branden kan vara anlagd. Men det är vad vi tror, sen får den tekniska analysen avgöra var vi hamnar någonstans, säger Christer Fuxborg.

Fastigheten har spärrats av men bedöms nu som en brandsäker plats.

De tre personer som är folkbokförda på adressen är ute ur huset och oskadda.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS