Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Fullt utvecklad ladugårdsbrand i Svenljunga

Strax efter midnatt larmades räddningstjänsten om en ladugårdsbrand i Svenljunga. Relativt snabbt kunde man konstatera att byggnaden var bortom räddning, och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Det var klockan 00.05 som larmet först kom in. Enligt räddningstjänsten ska det ha rört sig om en fullt utvecklad brand i en drygt 450 kvadratmeter stor ladugård.

– Den är helt övertänd och kommer få brinna ner, vi försöker i stället skydda skogen runtomkring, sade Per Fägersten, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Hur ser ni på risken att det sprider sig?

– Det är ganska torrt ute och det är en stor ladugård, men det ser ganska bra ut i alla fall. Men man vet aldrig, vi ska inte ropa hej än, sade det inre befälet runt klockan 00.50.

Räddningstjänsten hade vid den tiden åtta enheter på platsen. Enligt SOS Alarm ska det inte finnas något vårdbehov, och det ska ej heller ha befunnit sig några djur i byggnaden vid tiden för branden.

Strax efter klockan 02 uppdaterar räddningstjänsten med att ladugården nu är nedbrunnen. Man ska dock ha lyckats stoppa elden från att sprida sig ytterligare.

– Byggnaden har brunnit ner men det har inte spridit sig till skogen. Vi är kvar på platsen med en styrka för att bevaka, säger Fägersten.

Enligt polisen, som också befunnit sig på platsen, ska ladan ha varit övergiven sedan en längre tid tillbaka. Under natten mot måndag meddelar man att en förundersökning om mordbrand är inledd.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.