Fullt utvecklad industribrand

Tidigt på lördagsmorgonen började det brinna kraftigt i Lantmännen Cerealias lokaler i Laholm. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen med sammanlagt 19 enheter.

ANNONS
LocationLaholm||

Det var klockan 05.46 som larmet om en industribrand i Lilla Tjärby inkom till räddningstjänsten. I fabriken gräddas över 600 000 pannkakor om dagen, och enligt de första SOS-samtalen ska branden ha startat i en maskin inne i fabriksbyggnaden.

– Det är en fullt utvecklad brand på Lantmännen Cerealia, sa Patrik Sönnerstedt, räddningstjänstens inre befäl i Halmstad.

Räddningstjänsten larmades till platsen med 19 enheter.

– Vi har gått in med rökdykare och försöker slå ner branden, sa Sönnerstedt tidigt på morgonen.

Enligt räddningstjänsten spred sig branden till ventilationen och sedan vidare till konstruktionen.

Under kontroll

Strax efter klockan 09.30 på lördagen var branden under kontroll.

ANNONS

– Man har lyckats avgränsa branden, men arbetet pågår fortfarande. Just nu arbetar man med att öppna upp för att ta fram glödbränder, säger Thomas Andersson, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Under förmiddagen hoppades räddningstjänsten på att man skulle kunna avveckla med en del av personalstyrkan.

– Vi håller på att se över personalläget, men vi kommer fortsätta arbeta minst fram till lunch, troligtvis efter lunch också, säger Thomas Andersson.

Exakt var och hur branden startade får polisutredningen visa, meddelade räddningstjänsten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS