Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Fullt utvecklad brand i villa

På torsdagskvällen brann en villa väster om Uddevalla. Vad som orsakade branden är oklart, men på söndagen meddelar polisen att en person anträffats död på platsen.
– Vi kommer utreda det vidare, men vi misstänker att det är fastighetsägaren vi hittat, säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Fyrbodal.

Strax efter 18.30 på torsdagen kom larmet om en brand utanför Uddevalla, som var fullt utvecklad, rapporterar Bohusläningen. En timme senare meddelade räddningstjänsten att fastigheten skulle brinna ner.

Till en början fick polisen inte tag i ägaren, men de utgick initialt från att det var en person kvar i fastigheten.

”Personen hittades under dagen”

På grund av värmen som branden orsakade inväntade polisen den tekniska undersökningen. Men på söndagen meddelar polisen att en person anträffats död i samband med den tekniska undersökningen.

– Personen hittades under dagen. Vi kommer utreda det vidare, men vi misstänker att det är fastighetsägaren vi hittat, säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Fyrbodal.

Enligt uppgifter till Bohusläningen var en äldre kvinna i 80-års åldern skriven på adressen, och det är henne polisen tror man hittat.

Vid klockan 21 på torsdagskvällen var räddningstjänsten klara på plats. Polisen tog över ärendet därefter och upprättade en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden. På söndagskvällen är den tekniska undersökningen klar och kommer enligt uppgift sammanfattas under nästa vecka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.