Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Fullt pådrag efter sjödrama

Det blåste friskt, motorn hade stannat och båten tog in vatten när Sjöfartsverket fick larmet om en båt i sjönöd på söndagseftermiddagen.
– Det var fullt pådrag. Det fanns bara en flytväst ombord och hade båten vält kunde det gått riktigt illa. Nu slutade de lyckligt, säger räddningsledaren Jonas Malmstedt.

En tolvmeters stålbåt med femton personer ombord, varav två barn, fick motorstopp utanför Tjörn på söndagseftermiddagen. Båten började driva och tog in vatten och sjöräddning och räddningstjänst larmades.

13.16. fick Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral in larmet. Räddningsledaren Jonas Malmstedt berättar:

– Det blåste ganska friskt, båten tog in vatten och drev mot land. Eftersom det bara fanns en flytväst ombord bedömde vi det som ett farligt läge. Vi larmade ut räddningstjänst, ambulans, sjöräddningen samt Sjöfartsverkets egen helikopter från Säve, säger Malmstedt.

Sjöräddningen från Stenungsund var snart på plats.

– Båten hade tagit in vatten så vi fick börja länspumpa på väg till kajen, säger Claes Hilmersson, räddningsskeppare på Sjöräddningsstationen i Stenungsund.

Sjöräddningen kunde bogsera båten till land på Almöns sydsida. Där mötte räddningstjänsten och ambulans passagerarna.

– Ingen blev skadad. Och 45 minuter efter det att vi fick larmet var alla passagerare på land, konstaterar räddningsledaren Jonas Malmstedt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.