Frontalkrock på E20 – fem personer till sjukhus

Tre personer har avlidit sedan två bilar frontalkrockat på E20 i Mariestad under torsdagen. Anhöriga är underrättade.

ANNONS
|

Det var vid 12.14 som en allvarlig olycka inträffade på E20 strax norr om Mariestad.

– Det är två personbilar som har frontalkrockat norr om Mariestad, säger Anders Olsson, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Både räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen.

– Vi har bistått ambulans med att klippa loss personer som var fastklämda. Sen har vi röjt upp på vägen och bistått med bärgning, säger Anders Olsson.

Fyra personer fick föras med ambulans till sjukhus efter olyckan. På torsdagskvällen meddelade polisen att två av dem, en man och en kvinna, hade avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

ANNONS

På fredagen meddelade polisen att en tredje person avlidit efter olyckan. Det är en man, och hans anhöriga har underrättats.

Ambulanshelikopter kunde inte lyfta

Även en ambulanshelikopter var larmad till platsen, men det dimmiga vädret stoppade färden.

– Vi hade en helikopter som var utlarmad men som inte kunde lyfta på grund av dåligt väder, säger Helene Wickberg vid SOS alarm.

Vägen stängdes av i över två timmar och långa köer bildades på platsen.

– Vägen stängdes av när vi kom fram, men det gick inte heller att passera olycksplatsen från början, säger Anders Olsson.

Händelsen utreds som grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Polisen arbetar nu med att utreda olyckan, och har hållit förhör med vittnet. Men de söker fler personer som kan ha sett händelsen. De önskar att de kontaktar polisen via 114 14.

ANNONS