Fritidshus brinner i Henån

Räddningstjänst och ambulans larmades till en kraftig villabrand i Henån sent på torsdagskvällen.
– Det var fullt med lågor när de kom fram, säger Marcus Larsson, räddningschef på Räddningstjänsten Orust.

ANNONS
|

Strax före kl 23 på torsdagskvällen larmades en ambulans och fem brandbilar från räddningstjänsten i Henån och Svanesund till en villabrand strax nordost om Henån på Orust.

Enligt uppgifter från SOS Alarm ska fastigheten, troligen ett fritidsboende, vara helt övertänt och utan möjligheter att rädda. Det ska enligt räddningstjänsten inte finnas någon person kvar i byggnaden – men en person ska ha tagit sig ut från huset.

Räddningstjänsten jobbar nu för att branden inte ska sprida sig med de kraftiga vindarna.

– Vi har evakuerat ett hus som ligger i vindriktningen, och med tanke på hur det blåser kommer vi att vara på plats ett antal timmar framöver, säger Marcus Larsson.

ANNONS

Vid 00.30-tiden hade dock vinden mojnat något och risken för spridning bedömdes ha avtagit. Enligt SOS Alarm har ingen person förts till sjukhus till följd av branden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS