Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Fotbollsplan vandaliserad – barnen får träna på parkeringen

I lördags spelade Ödsmåls IK:s herrlag kval till division 3 – dagen efter var hela fotbollsplanen vandaliserad. Det betyder att över 200 barn och ungdomar nu får träna på parkeringen. – Det är oerhört frustrerande, säger Jonas Back, barn- och ungdomsansvarig i klubben.

Klubben spelar sina matcher strax utanför Stenungsund och har över 200 aktiva spelare i alla åldrar. Samtliga lag tränar normalt sett på planen som nu är helt förstörd. 

– Detta slår hårt mot oss då vår A-plan är avstängd för träning. Nu får vi inledningsvis istället träna på vår kombinerade parkering och grusplan. 

Varför kan ni inte träna på er A-plan?

– Vi är 200 barn och ungdomar plus ett herrlag som ska samsas om träningstider. En gräsplan kan hantera 10 timmar aktivitet per vecka. ​Under säsongen är vårt behov ca 50 timmar i veckan, så vi är extremt beroende av träningsplanen, säger Jonas Back. 

Stor utgift – liten förening

Den sista sommarvärmen har sakta försvunnit och med sjunkande temperatur blir det svårare att hinna ta hand om gräsmattan innan vintern. 

– Vi ska försöka så nytt gräs, men det har redan blivit kallare och mycket hänger på vädret. 

Klubben för just nu en diskussion med Stenungsunds kommun, som äger planen, om hur man ska gå vidare i fallet. 

– Det är en stor utgift för en liten förening att bära detta. Nu får vi eventuellt hyra in oss på konstgräsplaner under en period framöver och under vårsäsongen, vilket är ett stort dilemma. Det kommer också tära på vår ekonomi. 

"Flera motorcyklar och bilar körde sönder planen"

I ett Facebookinlägg som har delats över tusen gånger skriver klubben om sin frustration över det inträffade. 

– Många föräldrar hör av sig och är upprörda. Bra att många delar på Facebook men hade varit trevligt med lite positiva nyheter istället, säger Jonas Back. 

Facebook inlägget som klubben skrev. Bild: Ödsmåls IK. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.