Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fosterhemspojkar utsatta för brutal misshandel

Pojkarna ska ha blivit slagna med batong, knogjärn och knytnävar. De blev även skjutna med både kolsyrepistol och luftgevär. Nu åtalas en man 20-årsåldern som ska ha plågat dem en längre tid.

Det är en man i 20-årsåldern som nu åtalas för en rad brott som han ska ha begått vid flera olika tillfällen under en period då han bodde på ett fosterhem utanför Göteborg. Det är främst två pojkar, några år yngre än den åtalade, som ska ha blivit utsatta. Något som bland annat Hallands Nyheter rapporterat om. 

I åtalet radas våldet upp. De två pojkarna ska ha blivit slagna med knytnävar, knogjärn och batong. De ska också ha skjutits med både kolsyrepistol och luftgevär. Kolsyrepistolen var laddad med metallkulor medan luftgeväret sköt kulor av bly.

Vid ett tillfälle ska en pojke ha blivit skjuten i handen från nära håll med nämnda blykulor, vilket ledde till att kulan fastnade och sedan fick skäras ut. Pojken ska följaktligen mottagit "smärta, sårskador, blödning och ärrbildningar" av misshandeln, enligt åtalet. 

Ska ha använt elpistol mot pojkar

Den nu misstänkte mannen ska även ha använt laserpekare och elpistoler mot pojkarna. Det utdragna plågandet av pojkarna rubriceras som olaga förföljelse.

Laserpekaren ska han även ha riktat mot två andra personer, vilket han nu också åtalas för.

Åklagaren anklagar mannen inte bara för våldsamheter mot andra människor, utan även för dålig behandling av djur. Enligt åtalet ska mannen i 20-årsåldern ha utsatt: "två fåglar, nymfparaktiter, för lidande utan att det fanns godtagbara skäl genom vanvård". 

Misstänks ha tillverkat sprängmedel

Bland åtalspunkterna finns även flera misstänkta vapenbrott. Det handlar om innehav av olika skjutvapen, ammunition och elpistoler.

Enligt åtalet har mannen också tillverkat sprängmedel på fosterhemmet och använt olika brandfarliga och explosiva ämnen och blandningar. 

"Hanteringen har bl.a, avsett svartkrut, ingredienser för framställning av svartkrut samt för rökbomber och olika pyrotekniska och explosiva blandningar.", står det i åtalet. 

I samband med brottet ska man ha beslagtagit fyra paket med kemikalier och fyra typer av utrustning för hantering av explosiva föremål. Han ska även ha antänt och sprängt diverse sprängmedel på olika platser. 

Mannen är åtalad för flera fall av bland annat olaga förföljelse, misshandel, brott mot vapen lagen, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och djurplågeri. 

I förhör med polisen har mannen förnekat samtliga brott. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.