Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förseningar och inställda tåg drabbar resenärer under tisdagen. ARKIVBILD.

Fortsatta tågförseningar söderut

Fortsatta förseningar och fler inställda avgångar. Elfelet lagat, men risk för fortsatta störningar.

Endast ett spår av två kan användas på sträckan mellan Kållered och Kungsbacka.

Det visar sig att skadorna på kontaktledningen mellan Lindome och Anneberg är större än man trott. Ny prognos på när felen kan vara avhjälpta är klockan 19:00 på tisdagskvällen.

Detta leder till förseningar. Västtrafiks pendeltåg från Göteborg med avgångstid kvart över är inställda mellan Göteborg och Kungsbacka.

Öresundståg som endast kör mellan Göteborg och Halmstad ställs in på sträckan och resenärer hänvisas till Öresundstågen mellan Göteborg och Köpenhamn som gör extra uppehåll för på- och avstigande vid Åsa station.

Vissa pendeltåg på sträckan Göteborg-Kungsbacka ställs in.

Trafikverket hänvisar till respektive trafikbolag för information om ersättningstrafik.

Vid 19.30-tiden på tisdagskvällen meddelar Trafikverket:

"Sedan eftermiddagen i går måndag 6/7 har det varit störningar i tågtrafiken på sträckan Göteborg-Kungsbacka-Halmstad på grund av ett kontaktledningsfel. Det har bara gått att köra på ett av två spår mellan Kungsbacka och Kållered.

Felet har lagats ikväll vid 19-tiden och det går åter att köra på båda spår på sträckan. Vissa förseningar kan kvarstå i tågtrafiken under kvällen till följd av det tidigare felet."

Vissa förseningar i tågtrafiken på sträckan Göteborg-Halmstad. Störningarna beror på ett tidigare elfel mellan Kungsbacka och Kållered. Felet är lagat men vissa förseningar kan kvarstå under kvällen."

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.