Fortsatt oenighet om sjöbodsregler

ANNONS
|

Ett 60-tal sjöbodsägare slöt på torsdagen upp i kommunhuset i Skärhamn och mötte där en tjänstemannadelegation med kommunjuristen Mats Mikulic i spetsen.

– Det var inte en enda politiker på plats och det var många besvikna över. Vi vill ju veta hur de har tänkt när de kommit fram till sina nya regler om avgifter och försäljningspris, säger Gert Kjellberg, sjöbodsägare i Rönnäng.

Kommunstyrelsen tog i förra veckan beslut om att rekommendera kommunfullmäktige att sänka de nyligen höjda arrendeavgifterna för sjöbodar på kommunal mark från 96 kronor till 75 kronor per kvadratmeter och år. Tidigare låg den årliga avgiften på cirka 20 kronor per kvadratmeter och sjöbodsägarna tycker fortfarande att höjningen är alldeles stor.

ANNONS

Oppositionen, med Socialdemokraterna i spetsen, vill ha en betydligt lägre avgift och kommer med största sannolikhet se till att ärendet återremitteras vid nästa fullmäktigesammanträde.

Helge Olsson, sjöbodsägare på Klädesholmen, tycker inte att torsdagens medling bjöd på några större överraskningar.

– Det var ungefär som förväntat. Kommunen måste backa när det gäller det maximala försäljningspriset för bodar och det tror jag också att de kommer att göra. Har du byggt en bod för 300 000 kronor är det helt orimligt att du inte får sälja den för mer än 150 000. Nu ska vi träffas igen i juni. Vi har ingen brådska, bara det går att rätt håll, säger Helge Olsson.

ANNONS