Fortfarande oroligt dagen efter upploppet i Borås

Dagen efter upploppet i Borås var stämningen fortsatt spänd, och en del personer betedde sig hotfullt mot både polis och media.
– Folk tror att det är stökigt här men det är det inte. Men vi är glada att polisen kom hit och lugnade ner oron, säger en person i området.

ANNONS
|

Dagen efter upploppet på Norrby i Borås har läget varit fortsatt spänt och polisen har fått närvara med flera patruller. När GP pratade med polisen tidigt under onsdagseftermiddagen sa man att man hade aningar om att något kunde blossa upp igen.

– En del personer har gjort tydliga markeringar att man inte önskar närvaro av polis eller media. Det har gjorts försök till att kontrollera vilka som kommer in på området men det har vi satt stopp för. Vi kommer vara kvar där över natten, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen i Väst.

Under onsdagseftermiddagen uppträdde en handfull maskerade personer sig hotfullt mot polisen samt en reporter och fotograf från SVT som var på platsen och rapporterade.

ANNONS

– Folk tror att det är stökigt här men det är det inte. Jag känner mig trygg och tycker det är ett skönt ställe. Men vi är glada att polisen kom hit och lugnade ner oron, säger en person i området.

Storbråk på tisdagskvällen

Kvällen innan larmades polisen till ett bråk i Norrby där en person uppgavs ha blivit misshandlad. När man kom dit var över hundra personer inblandade i ett stort bråk där vissa hade synliga tillhyggen. Då började en skara ge sig på polisen och en polis fick en flaska kastad i huvudet och fick åka till sjukhus för att sy två stygn.

Insatsstyrkan fick kallas dit tillsammans med en helikopter och förstärkning från Göteborgspolisen för att få kontroll på situationen. Anmälningar har upprättats för våldsamt upplopp, misshandel och våld mot tjänsteman.

Precis intill där upploppet bröt ut ligger en skola. När GP kommer dit står ett gäng poliser och pratar med en handfull barn i lågstadieåldern.

– Det är tråkigt att de ska behöva se det här, säger en annan person i området som gick förbi bråket kvällen innan.

Vad som startade bråket är ännu oklart och inga gripanden har gjorts. Utöver den skadade polisen finns inga uppgifter om andra skadade.

ANNONS

Lugnade sig på onsdagskvällen

Senare på onsdagskvällen lade sig oron i området och polisen såg inga fler incidenter.

– Läget är grönt nu men vi kommer stanna kvar över natten, säger polisområdeschefen i Borås Mattias Ramsö.

Hur ser du på att där fanns maskerade personer även dagen efter som agerar hotfullt och vill ha bort både poliser och journalister från området?

– Det är mycket allvarligt så klart. Det är ett agerande som går emot både demokratin och det öppna samhället, säger Mattias Ramsö.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS