Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Folkvagnsfest för fulla bubblor

Kärleken till Folkvagnen är stor – och nu i helgen samlas entusiasterna på Sanden i Vänersborg för att hylla den klassiska kärran. GP:s systertidning TTELA dök ner bland bubblor och bussar.

En efter en rullar de in på gräsmattan på Sanden. Rostiga, skrotiga, nylackerade, blänkande. Röda, gröna, beiga, bruna. Bussar, bubblor och en och annan Variant. Doften av gasol och grillat ligger tät i luften.

Det är fredag eftermiddag och för 19:e året i rad har Vänerträffen dragit igång, arrangerad av VWeteranerna. Detta Mekka för alla Folkvagnsälskare runtom i Sverige.

Men här finns även de som rullat hit från breddgrader utanför vårt lands gränser. Och inne på campingplatsen stöter TTELA:s team på en och annan historia. Där bubblor blivit till en folkabuss.

Det var precis så det gick till när paret Jannicke Bradal Rönningen och Roar Evensen, från den norska byn Dokka utanför Lillehammer, träffades här för sex år sedan. Då var de två främlingar som kom hit i varsin bubbla. Tycke uppstod bland vimlet på gräsmattan, och i dag är de här i sin mintgröna folkabuss.

Men inte nog med det. I dag hyllar de kärleken till varandra, och folkvagnen som förde dem samman, genom att gifta sig på stora scenen på Sanden.

– Det känns lite nervöst att ställa sig framför alla människor, men vi kunde inte komma på något bättre sätt att gifta oss på. Det var ju här vi träffades, det var väl ödet, säger Roar, ”bubblandes” av glädje, där han sitter i framsätet bredvid sin kära Jannicke.

Och kärleken till folkvagnarna fortsätter att spira längre bort på campingplatsen. Vart man än vänder blicken syns breda leenden och härligt häng. Kompisarna Sören Björk och Claes Persson från Staffanstorp i Skåne är stamgäster sedan många år.

Med varsin bubbla med släp parkerade bredvid varandra, amerikansk bluesmusik i bakgrunden kaffekannan och tältstolarna uppackade har de funnit sig tillrätta på gräsmattan.

– Det här är livet! säger Sören.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.