Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Enligt utredningen hade inte planet några tekniska fel.
Enligt utredningen hade inte planet några tekniska fel.

Flygplanskraschen i Borås utredd

Två personer omkom i en flygkrasch i Borås, i början av juni. Utredningen av olyckan är nu klar. Slutsatsen är att planet flög för lågt och för långsamt.

Det var i början av juni som olyckan skedde. Ett mindre flygplan kraschade mellan två villatomter i Borås. Ombord på planet befann sig två personer som båda omkom i olyckan.

De omkomna personerna ska ha varit en pappa och en son, i 25-årsåldern respektive 50-årsåldern. GP talade under kvällen då olyckan inträffade med ett vittne på platsen.

Han berättade att han först trodde att det var frågan om någon slags uppvisning, men när planet närmade sig marken insåg han att så inte var fallet.

– Då bestämde jag mig för att springa runt huset och ta skydd. Sedan hörde jag hur det small och då ringde jag 112, berättar mannen.

– Det gick så fort. Det började brinna direkt efter kraschen. Det var en sån smäll.

LÄS MER: Ett mindre flygplan har kraschat i Borås

Polisen misstänker inte brott

Polisen misstänker inte något brott i samband med händelsen. Det ska inte heller ha varit något tekniskt fel på det ultralätta planet.

– Slutsatsen är att flygplanet som kraschade över området har flugit alldeles för lågt och för sakta. Då blev flygplanet instabilt och tippade över och kraschade, säger Peter Novén, förundersökningsledare vid polisen, till TT.

TT: Vad händer nu efter utredningen?

– Vi ska gå igenom det hela ännu tydligare och vi avvaktar några analyser, men vi misstänker alltså inget brott, säger Peter Novén.

Planet som kraschade tillhör föreningen Borås Ultralätt flygklubb och ska ha köpts in 2016.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.