Flygplan tvingades nödlanda i Vara

Ett mindre flygplan tvingades nödlanda utanför Vara efter ett motorstopp. Enligt flyg- och sjöräddningscentralen ska det röra sig om ett mindre plan med två personer ombord.
– Flygplanet slog runt, men de är oskadda, säger en operatör på centralen, Johan Beischer, flygräddningsledare.

ANNONS
|

Strax innan klockan 14 under lördagen kom larmet om flyghaveriet. Ett mindre plan med två personer ombord hade då tvingats nödlanda utanför Vara.

– Det har varit en nödlandning med ett mindre så kallat ultralätt plan, säger Johan Beischer, operatör på flyg- och sjöräddningscentralen.

Piloten ska ha larmat efter att flygplanet fått motorstopp. Planet tvingades då nödlanda på ett fält.

– Flygplanet slog runt, men de är oskadda, säger Johan Beischer.

Flygplanet ska vara ett ultralätt flygplan, en typ av sportplan av lättare modell. Planet tillhör en flygklubb och skulle flyga från Visingsö till Backamo utanför Ljungskile.

ANNONS

Polisen hittade planet havererat ute på en åker strax efter nödlandningen.

– Planet är återfunnet och polisen möter två personer som enligt uppgift är oskadda, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS