Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flicka våldtogs av anställd på restaurang

Mannen fick med sig tonårsflickan bakom serveringsdisken på restaurangen. Där utsatte han henne för våldtäkt.Det anser Uddevalla tingsrätt som dömer en man i 25-årsåldern till två års fängelse och utvisning i tio år.

Det var i början av året som den unga tonårsflickan skulle in i ett snabbt ärende till en restaurang i Bohuslän, skriver Bohusläningen. När hon handlat det hon skulle, undrade mannen som hon handlade av om han inte kunde få ringa till henne. Hon sa nej, men de fortsatte att prata en stund.

Hon följde dock senare med honom frivilligt till de bakre delarna av restaurangen, dit inga gäster får komma, och där ska han ha utsatt henne för våldtäkt.

Bland annat slickade mannen på tonårsflickans hals. Och det var bland annat på det viset som polisens tekniker kunde säkra spår från övergreppen och knyta dem till mannen.

När flickan lyckades fly från restaurangen vågade hon först inte berätta om vad som hänt för någon annan än sin syster. Det var systern som senare fick henne att berätta för sin pappa, som i sin tur ringde polisen.

Den misstänkte mannen greps omgående eftersom flickan kunde peka ut honom. Mannen har suttit häktad sedan dess och har konsekvent förnekat att han våldtagit flickan. Han erkänner att han har gett henne sitt telefonnummer på en handskriven lapp och funderade under rättegången på om det kunde vara på det sättet som flickan fått hans dna på sin hals.

Uddevalla tingsrätt bedömer dock inte mannens historia som trolig. I sin dom skriver tingsrätten att det är ställt utom allt rimligt tvivel för att döma någon.

Tingsrätten anser att flickans berättelse är mycket trovärdig.

Därför döms mannen till två års fängelse, tio års utvisning samt att betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan.