Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Foto: TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Flicka fastnade i högt träd

En flicka har fastnat i ett högt träd i Kungälv under måndagen nära en förskola. Flickan hade klättrat upp själv, men räddningstjänsten fick rycka ut för att hjälpa henne ner. – Hon tycker om att klättra den här flickan, säger rektorn på förskolan.

Räddningstjänsten fick ett udda larm under måndagsförmiddagen. En flicka i förskoleåldern hade lyckats klättra upp i ett stort träd som var i närheten av hennes förskola.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Hon hade lyckats klättra ungefär sju meter högt och satt i trädet där grenarna börjar bli smalare, säger Jimmy Törnqvist, styrkeledare vid räddningstjänsten i Kungälv.

Kall men trygg

Det ska ha varit pedagoger vid förskolan som larmade om händelsen. Eftersom flickan befann sig så högt upp kunde räddningstjänsten inte själva komma åt henne. I stället fick de använda sig av en hävare, ett slags höjdfordon.

– Flickan satt tryggt och lugnt där uppe. Hon var lite kall när vi hämtade henne, men var vid gott mod, säger Jimmy Törnqvist.

Duktig klättrare

Räddningsaktionen gick relativt snabbt och när flickan väl var nere kunde pedagogerna på förskolan ta hand om henne.

Händer det ofta att ni får sådana larm?

– Det händer att vi får det, men inte så ofta. Men det här var en duktig klättrare som lyckats klättra så högt, säger Jimmy Törnqvist.

Flickan klarade sig utan skador genom hela händelsen. Förskolan bekräftar händelsen, och de är tacksamma för att flickan klarade sig oskadd.

– Vi har träd med klätterställningar de får klättra i, men i dag utmanade den här flickan ett annat träd och hon hamnade lite för högt upp. Hon tycker om att klättra den här flickan, säger rektorn på skolan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.