Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera vittnen när kvinna blev ihjälkörd

Flera blev vittnen till olyckan i Uddevalla då en kvinna miste livet när hon blev påkörd av en misstänkt rattfyllerist. Flera ska också ha reagerat på förarens vårdslösa körning en stund innan olyckan.

 

Det var i fredags som olyckan inträffade på Boxhultsvägen i Uddevalla vid 21.30 på kvällen.
Kvinnan, som var bosatt i Uddevalla, kom gående på gång- och cykelbanan på höger sida av vägen i norrgående riktning.  Bilföraren ska ha kommit i hög fart bakom henne på samma sida. Enligt vittnen var han uppe på gång- och cykelbanan med bilen.

Efter själva olyckan for bilen tvärs över gatan, genom ett staket och in i en trädgård på Boxhultsvägen där det blev stopp.
Kvinnan fördes svårt skadad till Näl där hon senare avled.

LÄS MER: Kvinna påkörd av bil - dog

Bilföraren är en man i 60-årsåldern från Uddevalla. Han greps på platsen och anhölls senare. Han släpptes efter förhör och är nu misstänkt för grovt rattfylleri efter att ha blåst positivt i två alkoholtester. Ett blodprov har också tagits och polisen inväntar nu resultatet av det.

Mannen är också misstänkt för vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.
Många i Uddevalla har berörts av den tragiska olyckan och på lördagseftermiddagen började människor komma till platsen och lägga ner blommor och tända ljus.
Uppgifter om att kvinnan ska ha kommit på cykel har cirkulerat men stämmer inte, enligt polisen.


Många vittnen har hört av sig till polisen. Somliga har sett olyckan medan andra har reagerat på mannens framfart en stund innan den skedde.
Enligt polisen vittnar flera om att mannen har kört fort och vårdslöst innan olyckan och även kört in i trottoarkanten på höger sida där han sedan tappade kontrollen över bilen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.