Flera trafikolyckor under morgonen

ANNONS
|

Strax innan halv fem på onsdagsmorgonen körde en lastbil in i mitträcket på Uddevallabron, på grund av det hala väglaget. Olyckan orsakade totalstopp i södergående riktning i två timmar.

Ingen person ska ha skadats i olyckan

Flera singelolyckor

Strax efter halv sju började trafiken åter släppas på efter olyckan, men viss köbildning var att räkna med under morgonen på grund av det tidigare stoppet.

Vid 06-tiden körde skedde ytterligare en singelolycka, då en bil kört in i ett vajerräcke i Aplared i Borås.

En dryg timme senare var det en personbil som åkte av vägen på Boråsvägen i Ulricehamn.

Seriekrock på E20 mot Göteborg

Strax innan klockan åtta krockade tre bilar på E20 i höjd med Lerum, i riktning mot Göteborg. Såväl polis som räddningstjänst har gått ut med varningar om att det råder halt väglag och att bilister för iaktta försiktighet i trafiken.

ANNONS

- Två bilar ska bärgas, men det ska inte vara några personskador, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Räddningstjänsten är på plats sedan strax innan åtta och håller på med bärgningsarbetet.

- Det är tre bilar som är inblandade, en bil är körbar och två behöver bärgas. En person sitter kvar i en bil där vi ska göra ett säkert uttag, säger larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Initialt var E20 helt avständ i riktning mot Göteborg, men vid 08.10 öppnades ett körfält upp.

Kort därefter skedde en olycka med en lastbil och en personbil på E6/E20 i höjd med Rödastensmotet i riktning mot Älvsborgsbron. Enligt Trafikverket har man stängt av ett körfält i södergående riktning.

Sladdade med släp - blockerade vägbanan

Vid 07.30-tiden sladdade en personbil med släp på E6 i södergående riktning i höjd med Uddevalla, vilket resulterade i att släpet vek sig över vägen och stod över vägbanan.

Inga personer ska ha skadats allvarligt i någon av olyckorna, men räddningstjänsten varnar för att det är glashalt på vägarna under morgonen och förmiddagen.

Tre olyckor på samma väg

Även i Jönköping har det varit besvärligt under morgontimmarna. På väg 195 har totalt tre trafikolyckor inträffat med kort mellanrum. Fyra personbilar kolliderade strax efter halv sju i höjd med Bankeryd i Jönköping, och knappt 200 meter därifrån kolliderade ytterligare två personbilar.

ANNONS

Drygt en halv kilometer från den första olyckan, körde en personbil ner i diket. Flera av bilarna kommer behöva bärgas, och en person har förts till sjukhus efter olyckorna.

Totalt rör det sig om sju personbilar och en minilastbil som varit inblandade i olyckorna under morgonen i Jönköping.

Varning för halt väglag

Redan under tisdagskvällen varnade Trafikverket för att det under natten och morgonen finns risk för halt väglag i Halland, Sjuhärad, Bohuslän och Värmland.

Anledningen till halkan ska vara den låga temperaturen på kvällen och påfrysning under natten.

ANNONS