Flera skadade i jätteslagsmål utanför hotell

Under natten till lördagen bröt det ut ett stort slagsmål med knivar och baseballträ utanför Per Gessles Hotel Tylösand i Halmstad. Sex personer fördes till sjukhus.

ANNONS
|

– Det var ett jätteslagsmål, säger Patrik Ahlbom, vakthavande befäl vid Göteborgspolisen.

Polisen tog upp sex anmälningar från de inblandade, fem gällde mordförsök och en grov misshandel.

Sex män i åldrarna mellan 20 och 25 år fördes till sjukhus, med bland annat knivskador. Ytterligare en tog sig till sjukhuset själv i efterhand. Enligt en kommuniké från sjukhuset finns det både allvarliga och lindrigt skadade bland offren. Där står också att det bland annat rör sig om skelettskador och huvudskador. En ska ha huggits med kniv i bröstkorgen och en annan ska ha blivit slagen med ett basebollträ i huvudet. Alla de skadade utom en låg kvar på sjukhuset när polisen kom dit på lördagen.

ANNONS

– Vi jobbar för fullt med att reda ut vad som har hänt, säger Patrik Ahlbom.

Det var strax innan klockan 04 som polisen larmades till hotellet. Polispatruller och hundpatrull ingrep och kunde gripa två män födda 1995 och 1996. Polisen letade dessutom efter ytterligare en person född 1996, men den personen hittades inte.

Polisen har efter det inträffade inlett en förundersökning gällande försök till mord samt grov misshandel.

VD:n för Hotel Tylösand berättar att det var vid taxikön, en bit från entrén som bråket bröt ut. Under fredagskvällen var det nattklubb på hotellet.

– Det var en eller ett par personer som blev avvisade från nattklubben. Men jag vet inte om det var det som var anledningen till att bråket bröt ut, säger VD Elisabeth Haglund.

Varför blev personerna avvisade?

– Vad jag fått höra av våra vakter så var de stökiga och bråkiga. Någon gång efter att dessa personer blev avvisade uppstod det bråk i taxikön, säger Haglund.

Under lördagseftermiddagen bekräftade polisen att de tre gärningsmännen i nattens storslagsmål var kända av polisen sedan tidigare.

– Nu arbetar polisen med att fortsätta förhören med alla skadade allt eftersom de blir färdigbehandlade, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

De två gripna männen anhölls under dagen medan den tredje personen som fortfarande är på fri fot anhölls i sin frånvaro. Förövarna misstänks för försök till mord respektive grov misshandel.

ANNONS

– Alla de tre misstänkta kommer från södra Halland och är kända av polisen sedan tidigare, säger Ulla Brehm.

Hotell Tylösand

Per Gessle ägergenom bolag 50 procent av Tylösands Kompaniet AB. Aktiebolagetäger i sin tur Hotel Tylösand. Gessles partner Björn Nordstrand äger 40 procent av företaget. Det betyder alltså att Gessle är majoritetsägare.

När ägarduon firade 20-årsjubileum i fjolbjöd de resterande ägare på en utdelning på20 miljoner kronor. De senaste tio åren har de delat ut hela 148 miljoner kronor.

ANNONS