Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Mikael Berglund

Flera olyckor skapade långa köer på E6

Flera olyckor skapade under söndagen kaos på E6 i norrgående riktning genom Mölndal. Kilometerlånga köer sträckte sig från Kungsbacka i riktning mot Göteborg.

Den första olyckan skedde vid 13-tiden strax intill Lindome-motet söder om Ikea, i norrgående riktning. Två bilar krockade och en husvagn fick punktering.

– Det är två bilar och en husvagn involverade. En av förarna har blåst positivt för alkohol, så det är lite känsligt trafikläge där just nu, sade polisens presstalesman Christer Fuxborg inledningsvis.

Olyckan orsakade långa köer, som sträckte sig hel vägen till Kungsbacka.

Flerbilskrock i Mölndal

Strax innan klockan 15 kom larm om ännu en olycka i höjd med Mölndals bro. Enligt Trafikverket rörde det sig om en flerbilskrock, som även den orsakade långa köer.

– Räddningstjänst har just anlänt. Det står sju bilar still och blockerar trafiken. Så det är inte roligt på E6 just nu, sade Claes Hedberg, vägtrafikledare på Trafikverket i samband med larmet.

Vid 15.20 rapporterade Trafikverket att olyckan vid Lindome var avhjälpt och att trafiken börjat släppas på igen. Samtidigt kom ett larm om ytterligare en olycka på samma väg – en singelolycka strax söder om Kungsbacka.

Vittnet: Står helt stilla

En av många som fastnade i trafikkaoset var GP-läsaren Johanna Andersson.

Johanna Andersson fastnade i de långa köerna orsakade av en olycka på E6. . Bild: Privat

– Vi hade precis kört på motorvägen vid Kungsbacka när vi såg brandbilen komma bakom oss. Vi lyckades köra av vid Sandsjöbacka, men jag ser att köerna fortsätter. Innan rullade det på lite långsamt, men nu står det helt stilla, säger Johanna Andersson när GP talar med henne under eftermiddagen.

Vid 17-tiden meddelade Trafikverket att en del restköer fortfarande var aktuella men att samtliga olyckor på E6:an var uppklarade.

– Vi vill uppmana bilister att ta det lugnt. Dra inte på när ni just passerat en olycka. Det är ofta det som orsakar nya olyckor, att man gasar på och inte har koll längre, säger Daniel Gyllén på Trafikverket.

Ytterligare en seriekrock på kvällen – man gripen

Vid halv sju-tiden på söndagskvällen larmades sedan SOS om ytterligare en trafikolycka. Denna gång på E6 vid Snapparp utanför Mellbystrand i Halland. Enligt polis rör det sig om en seriekrock med totalt fyra inblandade bilar.

– Vad jag vet i detta nu är att en person har blivit förd från platsen i ambulans. Det är oklart hur skadeläget är med de andra vem som var involverade i krocken, säger Morten Gunneng, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

I samband med krocken har polisen även kunnat gripa en man i 25-årsåldern.

– Mannen i fråga är misstänkt för grov vårdslöshet i trafiken, drograttfylleri och grovt vållande till kroppsskada, säger Morten Gunneng.

Polis och räddningstjänst arbetar fortfarande på platsen.

– Vi håller på att leda om trafiken. Vi räknar med att vi snart kommer att kunna släppa på.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.