Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Flera olyckor i morgontrafiken – mycket halt

Under fredagsmorgonen har flera trafikolyckor inträffat i Västsverige.
– Man kan inte lita på att det är torrt utan man måste verkligen ta det piano ute på vägarna, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör på Trafikverket.

Temperaturen i luften ligger runt nollan, men på vägarna är det fortfarande minusgrader. Under fredagsmorgonen har flera singelolyckor inträffat runt om i Västsverige.

– Det har varit en hel del trafikolyckor under morgonen. Det är väldigt halt upp mot Skaraborgsområdet, och en del bilar har kört av vägen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Medan halkan generellt inte ska vara något större problem i Göteborg, är det värre norrut i länet.

– Det ska vara väldigt halt på olika ställen, runt Ulricehamn och Skaraborgsområdet.

Förare till sjukhus i ambulanshelikopter

Strax utanför Lidköping har en personbil kört in i ett träd. Föraren ska ha smärta i nacke och axlar och förs till sjukhus i ambulanshelikopter.

Även Trafikverket varnar för det svåra väglaget.

– Vi uppmanar alla att anpassa hastigheten och ta det varligt nu på morgonen. Vi är självklart ute och bekämpar halkan, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör på Trafikverket.

Enligt Trafikverket finns också stora lokala skillnader, väglaget kan variera stort i samma område.

– Det gäller att vara vaksam på väglaget och anpassa hastigheten. Det som har varit blött fryser på, så det är väldigt svårt att se. Man kan inte lita på att det är torrt utan man måste verkligen ta det piano ute på vägarna, säger Sofia Lindahl.

Under morgonen har singelolyckor inträffat i kommuner som Alingsås, Falköping, Lidköping, Trollhättan och Ulricehamn. Enligt polisens uppgifter ska halkan vara den stora orsaken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.