Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Flera larm om bränder och vattenskador

Vid 17-tiden kom det in flera larm om både bränder och vattenskador till SOS Alarm.
– Allt har med vädret att göra, regnet ligger antagligen bakom vattenskadorna medan blixtar och åska troligtvis ligger bakom allt det andra, säger Malin Petterson teamleader på SOS Alarm Västra Götaland.

Vid 17-tiden kom det in flera larm om både bränder och vattenskador i bland annat Lysekil till SOS Alarm.

– Vi har fått in flertalet larm om att det brinner men vi vet inte i nuläget om det rör sig om en eller flera bränder, säger Malin Pettersson teamleader på SOS Alarm Västra Götaland.

Ett stort oväder har dragit in över Lysekil verkar ligga bakom händelserna.

– Det regnar sanslöst mycket där uppe samtidigt som det rapporteras om rökpelare. Allt har med vädret att göra, regnet ligger antagligen bakom vattenskadorna medan blixtar och åska troligtvis ligger bakom allt det andra, säger Malin Petterson.

I nuläget har räddningstjänsten inte lokaliserat vart röken kommer ifrån.

– De är ute för att lokalisera branden eller bränderna. Vi har inte fått någon rapport än men vi hoppas att det inte rör sig om flera separata bränder, säger Malin Petterson.

Flera bränder runtom i länet

Räddningstjänsten har även fått in flertal larm om bränder runtom i länet. Ovädret och blixtarna tros vara orsaken till bränderna.

– Det finns ingen misstanke om brott utan det är blixtarna som slår ner i den marken, så polisen är inte inkopplad alls, säger Per Sahlgren, vakthavande polisbefäl hos polisen.

Under en timme på lördagseftermiddagen fick räddningstjänsten in ett tiotal larm om bränder runtom i länet, men det finns inga uppgifter om personskador.

– Vi på polisen har inte möjlighet att följa upp allt, utan räddningstjänsten hör av sig till oss om de behöver förstärkning, säger Per Sahlgren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.