Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Flera explosioner efter sopbrand

Sopor i en sopbil fattade eld vid Ale torg i Nödinge centrum. Bilen tömde då soporna på torget där de fortsatte brinna. Räddningtjänsten fick släcka branden på avstånd då flera explosioner inträffade i branden.

Polisen fick in larm klockan 10.56 om en lastbil som fattat eld vid Ale torg i centrala Nödinge. 

– Enligt larmet är det en lastbil som har tippat skräp och så har det börjat brinna på släpet. Det han eller hon ska ha tippat ska ha varit metallskräp, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region väst, och fortsätter:

– Men det är mycket oklart vad som brinner. 

Det visade sig senare röra sig om en sopbil, där soporna i bilen fattat eld. 

– Chauffören tömde soporna på marken vid Ale torg för att branden inte skulle sprida sig till bilen, men nu är det släckt. Men vi är kvar på platsen en stund till, säger Kristoffer Gottlieb, insatsledare på räddningstjänsten i Kungälv. 

Flera smällar i branden

Räddningtjänsten fick arbeta med att släcka branden på avstånd, då soporna innehöll flera föremål som exploderade när det brann. 

– Det är en del sprejflaskor som har exploderat i branden, det var det som chauffören hörde, att det smällde, och då släppte han soporna på marken. Sen var det flera smällar när soporna låg på marken. Vi fick använda en vattenkanon på avstånd och inga brandmän fick vara i närheten när vi släckte branden. 

Ingen person kom till skada i samband med branden. Räddningtjänsten är kvar på platsen för att ta reda på släckningsvattnet. Då det var sopor som brann kan vattnet vara miljöfarligt.

– Det är klart att det är ohälsosamt med det kontanimerade släckvattnet, det är även känsligt med älven som går här i Ale kommun, så vi ska ta hand om vattnet, säger Kristoffer Gottlieb. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.