Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Flera butiker knivrånade – en person skadad

Tre butiker på olika platser i Västsverige har knivrånats under måndagskvällen. Under ett rån i en livsmedelsbutik i Borås fick en person knivskador på ryggen och handen.
– Vi kan inte utesluta att det hänger ihop, det finns likheter i beskrivningen av gärningsmännen, säger Stefan Gustafsson vid polisen.

Larmet om ett rån i en mataffär på Mor Kerstins torg i Kinna, Marks kommun, kom till polisen 19.50 på måndagen.

En maskerad man hade då gått in i butiken och hotat personalen med kniv för att tvinga till sig pengar. Han tvingade sedan personalen att lägga sig på golvet och sprang från platsen. Enligt polisen är det oklart om han fick med sig några pengar.

Ingen har ännu gripits, men polisen söker i området.

Ingen skadades fysiskt under rånet.

20.02 larmades polisen till en livsmedelsbutik i Annelund, Herrljunga. En man hade även där hotat personalen med kniv och tvingat till sig pengar.

Därefter sprang han ut ur affären och lämnade platsen i en bil. Ingen skadades och ingen är ännu gripen.

En person skadad

21.13 kom ytterligare ett larm om ett väpnat rån, denna gång på S:t Michelsgatan i Borås. Två maskerade gärningsman hade gått in i en jourbutik och skadat en person, enligt polis troligtvis butikspersonal. Mannen ska ha fått knivskador på ryggen och på en hand och har förts till sjukhus.

– Vi jobbar fortfarande på alla tre ställena, det är ganska ansträngt i Borås med tre rån och tre brottsplatser där man nu säkrar spår, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Rånarna hade lämnat platsen till fots och polisen söker nu efter dem, bland annat med hundpatrull.

– Vi kan inte utesluta att det hänger ihop, det finns likheter i beskrivningen av gärningsmännen, säger Stefan Gustafsson.

Säkrat föremål på brottsplatsen

Vid midnatt var ännu ingen misstänkt gärningsman gripen, men på den sista brottsplatsen hade polisen säkrat föremål av intresse för utredningen.

– Det finns omständigheter som gör att vi kan jobba vidare på ärendena. På den sista brottsplatsen kommer det att göras en teknisk undersökning och vi har säkrat föremål som kan föra utredningen framåt, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.