Flera bilbränder i Skövde

Flera bilar har brunnit i Skövde den senaste tiden. Även i natt brann det i stadsdelen Södra Ryd. Polisen har nu gått upp i en särskild händelse för att utreda bränderna.

ANNONS
|

Minst ett 20-tal bränder har den senaste tiden drabbat stadsdelen Södra Ryd i norra Skövde. Under natten mot onsdagen var det på nytt dags för polis och räddningstjänst att rycka ut till Södra Ryd. Den här gången var det en garagelänga med sju bilar som eldhärjades.

– Vi har nu gått upp i en särskild händelse för att komma tillrätta med bränderna, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

En så kallad särskild händelse innebär att polisen i Skövde kan tillföra ytterligare personal till utredningen, och polis från Göteborg hjälper nu till i spaningsarbetet.

– Det mesta talar för att det är samma gärningspersoner, säger Morgan Tärning, lokalpolisområdeschef på polisen i Skövde, till SVT.

ANNONS

Utreds som misstänkt mordbrand

Redan i går meddelade polisen att man inlett en förundersökning gällande misstänkt mordbrand, och det jobbas hårt för att komma tillrätta med bränderna. Bland annat ska vittnen ha sett ungdomar springa från platsen vid tidigare bränder.

– Vi har gjort vissa iakttagelser, hört vittnen och gjort en del beslag. Ingen är ännu gripen för bränderna men det är många i området som engagerar sig och vi hoppas att det snart ska gå att lösa, säger polisens vakthavande befäl Ann-Christin Löfstrand.

Ingen person ska ha kommit till skada vid bränderna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS