Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Flera bilar i brand i Trollhättan

Polis och räddningstjänst larmades till flera bilbränder runt om i Trollhättan under lördagskvällen. Totalt ska det röra sig om över 10 bilbränder på fem olika adresser.
– Det är inte helt otänkbart att det är samma gärningsmän, säger Peter Nordengard vid polisen.

Det första larmet kom strax efter klockan 19. Då hade en lastbil och en personbil på en parkering börjat brinna på en parkering på Slåttervägen i Trollhättan.

– Det fanns spridningsrisk till andra fordon, men de var snabba med att släcka så det har inte brunnit så mycket, sa Simon Willner vid Norra Älvsborgs räddningstjänst.

Strax innan klockan 21 kom nästa larm om en bilbrand på Hedeängvägen. Efter det kom det ytterligare tre larm om bilbränder på Furulundsvägen, Strömbergsvägen och Skillnadsgatan.

– Totalt är det på fyra ställen som är geografiskt ganska nära varandra, så det är inte helt otänkbart att det är samma gärningsmän. Vi har resurser i området, sa Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Elden spred sig till terräng

Tre styrkor från Trollhättan, Vänersborg och Sjuntorp arbetade med att släcka bränderna. Ytterligare en styrka från Brålanda kallades in för att kunna hantera ytterligare larm. Totalt ska det röra sig om 10 personbilar, en husvagn och en lastbil som brunnit på fem olika adresser i Trollhättan under kvällen.

Omfattningen har varierat, men värst ska det ha varit på Strömbergsvägen där tre bilar var helt övertända och elden spred sig till terrängen.

– Det ovanliga är att det är spritt över många platser i stan. Annars har det varit koncentrerat till ett bostadsområde, sa Benny Gustavsson, räddningschef i beredskap vid Norra Älvsborgs räddningstjänst.

Enligt Mats Sivenbring, teamledare på SOS Alarm så ska det inte vara några personskador.

Det finns uppgifter om att bränderna kan ha ett samband med en polisinsats som genomfördes i Trollhättan tidigare under dagen. Men om händelserna verkligen är kopplade till varandra vill inte Peter Nordengard, vakthavande befäl på polisen, gå in på.

– Vi har haft ett ärende däruppe men om det hänger ihop med bränderna är inget jag vill spekulera i i nuläget, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl på polisen.

Insatsstyrkan slog till mot lägenhet

Polisinsatsen ska ha genomförts i stadsdelen Kronogården under eftermiddagen. Enligt Ove Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Fyrbodal, ska polisen ha larmats till området efter att vittnen sett en person med vapen som tagit sig in i en lägenhet. Polisen genomförde då en husrannsakan på adressen tillsammans insatsstyrkan.

– Väl där får vi uppgifter om att man ska ha haft avsikt att spela in någon film i området, och det är inga uppgifter som hade lämnats till polis. I samband med husrannsakan hittade man diverse vapenreplikor och vad vi misstänker är stöldgods, säger Ove Larsson.

Inga skarpa vapen ska ha hittats i lägenheten, men enligt polisen kan man inte utesluta att det är föremål som går under vapenbestämmelser. Två personer som befann sig i lägenheten har hämtats in till förhör.

– De hörs i detta nu och vi avvaktar åklagarens beslut om de ska bli anhållna. De är misstänkta för vapenbrott och stöld alternativt häleri.

Ove Larsson utesluter inte att kvällens bränder har en koppling till dagens insats.

– Det är inte uteslutet såklart. Men jag kan inte bekräfta det, jag kan bara konstatera att det varit ett antal bränder efter den här insatsen, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.