Länskriminalpolisens chef Thord Haraldsson vid den eventuella mordfyndplatsen i Näsinge.
Länskriminalpolisens chef Thord Haraldsson vid den eventuella mordfyndplatsen i Näsinge.

Fler kroppsdelar hittade

ANNONS
|

Det var under en skogstur i söndags som två privatpersoner träffade på delar av kvarlevorna efter en människokropp i terrängen vid Näsinge utanför Strömstad. Efter att polisen spärrat av och sökt av närområdet hittades ytterligare delar.

Under måndagen inledde polisen en förundersökning om mord alternativt dråp. Men det betyder inte att man säkert vet att ett brott begåtts.

- Vi är inte säkra på att det rör sig om ett brott. Men en del omständigheter, som att delar legat utspridda, kan tyda på det. Hur har de hamnat där frågar vi oss, säger Thord Haraldsson, chef för länskriminalen.

Under tisdagen fortsatte polisen sökandet i området med hjälp av hundar. Under eftermiddagen meddelade man att man hittat ytterligare några skelettdelar i terrängen.

ANNONS

- Vi är intresserade av flera olika saker när vi söker. Det kan vara fler kroppsdelar men även kläder och smycken. Hittills har vi hittat flera benrester men inga tillhörigheter, säger Thord Haraldsson.

I dagsläget vet man ingenting om identiteten men rättsläkare jobbar nu med att i första läget försöka fastställa könet.

- Dessutom tittar odontologen på tänderna och eventuellt kan vi få ett svar om identiteten de närmsta dagarna, säger Thord Haraldsson.

Utöver att söka med hundar i terrängen knackar polisen även dörr hos boende i området. De ställer bland annat frågor kring om det finns någon person som är försvunnen.

- Hittills har vi inte fått några resultat av det. Det finns en del personer som är försvunna och som vi har uppgifter om, men de flesta av dem är försvunna till sjöss, säger Thord Haraldsson.

Eftersom fyndplatsen bara ligger nio kilometer från norska gränsen kommer polisen att kontakta myndigheterna där för att kontrollera om det finns saknade som skulle kunna stämma in.

I arbetet med att gå igenom vilka personer som saknas måste polisen gå långt tillbaka i tiden för att inte missa relevanta spår.

- Platsen där fynden gjorts är ganska öde och det kan röra sig om någon som legat där länge, säger Thord Haraldsson.

ANNONS

ANNONS