Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fler brända kläder hittade i sökandet efter Wilma, 17

Polisen får in tips om försvunna Wilma, 17, flera gånger i timmen. Tidigare har man hittat brända skor – som inledningsvis fick polisen att spärra av ett område utanför Uddevalla. På onsdagskvällen har ytterligare fynd av brända kläder gjorts, men exakt var man hittat kläderna vill polisen inte kommentera.

Enligt frivilligorganisationen FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof, ska deras sökpatruller hittat brända kläder i sökandet efter försvunna Wilma Andersson, 17.

I det inledande arbetet i sökandet efter Wilma hittade sökpatruller brända skor i utkanten av Uddevalla tidigare i veckan. Det var fynden som ledde till att polisen valde att spärra av området.

Sedan dess har sökarbetet fortsatt och intensifierats. Men Wilma är ännu inte funnen.

Däremot har flera ytterligare fynd gjorts. Senast på onsdagen kom uppgifter om att brända kvinnokläder har hittats i sökområdet.

– Vi är tacksamma för alla fynd men kan inte kommentera varje enskilt. Vi har vetskap om de här kläderna och sen får vi se om det har med försvinnandet av Wilma att gör, säger polisens presstalesperson i region Väst, Stefan Gustafsson.

Han berättar att polisen får in tips och fynd flera gånger i timmen och är tacksamma för det.

– Det här pågår hela tiden men vi kan inte med en gång säga om det är ett viktigt fynd. Vi måste få tid på oss att gå igenom alla fynden som görs, säger han.

Var gjordes fynden av de här brända kläderna?

– Jag kan inte gå in på det. Vi vill ha våra platser i fred, det kan vara spår som fördärvas och så.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.