Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fler anmälningar om badhus-ofredanden

Nu är anmälningarna om sexuella ofredanden på Vattenpalatset i Vänersborg uppe i nio stycken. Enligt vittnen ska några av männen vara i 40-50-årsåldern.

Antalet anmälningar som kommit in till polisen är nu uppe i nio stycken, skriver TTELA.

– Alla är från den gångna helgen under samma tidpunkt. Ibland blir det ju en fördröjning, men när man läst om de tidigare anmälningarna så har flera kunnat referera till detta, säger Jörgen Nygren, presstalesman för polisen i Östra Fyrbodal, till TTELA.

Vid lunchtid under söndagen hade fem anmälningar kommit in till polisen. Fyra av dem rör lördagens händelser, och en handlar om ett annat tillfälle. Det finns inget samband mellan de två tillfällena, enligt polisen. Under måndagen kom ytterligare en anmälan in. Och under tisdagsmorgonen kom ytterligare tre anmälningar in till polisen. Nu är anmälningarna alltså uppe i nio stycken.

– Det är samma typ av ofredanden och signalement som uppgetts, men nu är det tre olika män som nämns, mellan 40-50 år, och i ett fall till och med något högre ålder. Men sådant där kan vara svårt att fastställa, säger Jörgen Nygren.

Han säger att det är viktigt att så många som möjligt hör av sig om de varit med om något liknande.

– Det handlar om kränkningar som kan sitta i länge, men kan vara svårt att dela med sig. Vi kommer lägga mycket resurser på detta problem, det kommer växa ännu mer om fler träder fram, säger Jörgen Nygren.

Vattenpalatset sätter nu in extrapersonal för att öka tryggheten för badgästerna efter helgens anmälningar om sexuella ofredanden.
– Från och med nästa helg har jag tänkt ta in extrapersonal, och så hoppas jag att besökarna blir lite mer öppna och talar om för oss när det händer sådana här saker, säger Vattenpalatsets vd Carina Svensson till TTELA.

Det var i lördags som ett antal flickor och kvinnor ska ha blivit sexuellt ofredade i Vattenpalatsets bassäng. Polis kallades till platsen efter larm från en badgäst, men någon gärningsman kunde inte hittas.

Under helgen hade TTELA kontakt med flera kvinnor som polisanmält att de eller deras döttrar blivit tafsade på under lördagen.

Enligt Carina Svensson uppmärksammades personalen bara på ett av fallen under lördagen.

– Sen har det ploppat upp flera till i efterhand, som vi inte visste någonting om, säger hon.

Hon uppmanar därför badgäster att informera personalen om något händer i badhuset, direkt på plats.

– Vi skulle vara väldigt tacksamma om man talade om problemet för oss medan man är här. Det är det enda sättet för oss att få bukt med problemet, säger Carina Svensson.

Hon berättar att man haft en del problem med sexuella ofredanden den senaste månaden, men att de nu är lösta.

– Vi har pratat med gästerna och uppmanat dem att göra polisanmälan, säger hon.

Enligt Carina Svensson är det väldigt svårt att upptäcka om något otillbörligt pågår när bassängen är full av folk. Men hon litar på personalens förmåga att hålla koll.

– Vi kan inte göra mycket mer än att vara ännu mer observanta, även om jag känner att de som jobbar här redan är väldigt, väldigt observanta och upptäcker mycket, säger hon.